De voordelen van pentesting voor jouw online security 

Pentests zijn dé manier om te beoordelen hoe doeltreffend je bestaande beveiligingsmaatregelen eigenlijk zijn. Een pentest bekijkt bijvoorbeeld je softwareontwikkelingscyclus, patchbeheer, firewalls, inbraakdetectie- en preventiesystemen en toegangscontroles. In deze blog zetten we alle ins en outs over pentesting op een rij.

Bij penetratietesten, pentests genoemd, draait het om het vinden van zwakke plekken in de beveiliging voordat aanvallers ze kunnen uitbuiten. Pentests helpen kwetsbaarheden te ontdekken door levensechte aanvalsscenario’s te simuleren. Met een pentest kun je reële risico’s vaststellen en krijg je inzicht in de potentiële impact van een beveiligingsincident. Zo kunnen organisaties prioriteiten stellen voor beveiligingsmaatregelen om de kans op aanvallen te minimaliseren, en de mogelijke gevolgen van die aanvallen te beperken.

Naleving en wettelijke vereisten

Pentests zijn bovendien ook essentieel voor je compliance en het voldoen aan wettelijke vereisten, zoals de Wet AVG, ISO 27001 en de Sarbanes-Oxley Act (SOX). Deze kaders vereisen vaak regelmatige pentests, om aan alle beveiligingsnormen te blijven voldoen. Als bedrijf zit je niet te wachten op juridische en financiële sancties die met compliance-issues te maken hebben; als je weet dat je kwetsbaarheden hebt maar ze niet aanpakt, is dat een vorm van nalatigheid. Pentests verzekeren jouzelf, je auditors en toezichthouders van een gecontroleerde, veilige cyberomgeving.

Beveiligingsbewustzijn vergroten

Penetratieoefeningen zoals Red Team, Blue Team of Purple Team trainen je medewerkers om potentiële hackpogingen real time te herkennen en er snel op te reageren. Ook groeit door pentesting de beveiligingsmentaliteit van medewerkers. Als medewerkers zich meer bewust zijn van het belang van cybersecurity en potentiële bedreigingen, nemen risico’s op datalekken en cyberaanvallen af. Door kwetsbaarheden pro-actief te identificeren en aan te pakken, kunnen organisaties het vertrouwen van de klant behouden en hun reputatie beschermen.

Meer dan een vinkje

Samenvattend biedt een pentest vele voordelen en is het meer dan een vinkje zetten achter beveiligingseisen. Dankzij pentests kunnen organisaties zwakke plekken in hun beveiliging opsporen en aanpakken en zich bewust worden van de werkelijke risico’s en gevolgen van cyberaanvallen. Pentests zijn van cruciaal belang voor de naleving van wet- en regelgeving, het vergroten van het beveiligingsbewustzijn onder medewerkers en het opbouwen van klantenvertrouwen. Al met al is pentesting een essentieel onderdeel van elk effectief cyberbeveiligingsprogramma.

Pentests door CPro

CPro biedt pentests in alle soorten en maten, inclusief infrastructuur en web. Deskundige menselijke hackers voeren alle tests uit. En natuurlijk voorzien wij je van een degelijk pentest-rapport. Onze ervaren en gecertificeerde specialisten hebben jarenlange ervaring in cybersecurity en doen hun werk zonder gedoe of dure prijskaartjes. Wij zetten je niet vast. Onze toegevoegde waarde? We leveren werk waarmee je daadwerkelijk doelen bereikt. Op naar gemoedsrust met CPro, je vertrouwde partner voor uitgebreide en naadloze pentestoplossingen. Ontdek hoe wij je kunnen helpen! 

Delen:

Recente artikelen

Pentesting

De kracht van vulnerability assesments

Vulnerability assessments spelen een belangrijke rol in ieder cybersecurity-framework: ze identificeren kwetsbaarheden en ontbrekende patches in een bepaald doelwit. Een snelle, kosteneffectieve beoordeling, vaak uitgevoerd

Read »
Pentesting

Alles wat je wilt weten over pentesting

Terwijl bedrijven steeds meer vertrouwen op computernetwerken en internet, loert overal het gevaar van cyberdreigingen zoals hacking, malware en identiteitsdiefstal. Een penetratietest is de ultieme

Read »
cropped-CPro-cyber-logo-whitev2.png

Redirect Notice

You have been redirected from spriteCloud Cybersecurity to our new cybersecurity daughter company CPro.

Apologies for any inconvenience.​

Omleidingsbericht

U bent doorgestuurd van spriteCloud Cybersecurity naar ons nieuwe cybersecurity-dochterbedrijf CPro.

Excuses voor het eventuele ongemak.​

cropped-CPro-cyber-logo-whitev2.png

Redirect Notice

You have been redirected from spriteCloud Cybersecurity to our new cybersecurity daughter company CPro.

Apologies for any inconvenience.​

Omleidingsbericht

U bent doorgestuurd van spriteCloud Cybersecurity naar ons nieuwe cybersecurity-dochterbedrijf CPro.

Excuses voor het eventuele ongemak.​